Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek a polgárőrség háza tájáról Almásfüzitőn!

nw3.jpgA Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesületet 2016. 04. 28.-ai jogerős bejegyzési végzéssel, a Tatabányai Törvényszék jegyzékbe vette. Ezzel ismét van polgárőrség településünkön. A korábbi, Almásfüzitői Polgárőr Egyesület (megszűnt: 2013) haladó hagyományaira, sikerei kívánunk támaszkodni. Minden olyan egykori egyesületi tagot visszavárunk a sorainkban, akik készek a településünk közrendjében aktívan közreműködni, segíteni az egyesületi munkát. Jelentkezés itt: https://almasfuzitoipolgarorseg.eoldal.hu/cikkek/tagfelvetel

Az egyesület tagjainak nevében meg kívánom köszönni a polgármester úrnak, a jegyző asszonynak és az önkormányzat testületi tagjainak segítségét, konstruktív munkáját, amit az egyesület megalakításához, a Tatabányai Törvényszék általi bejegyzéshez nyújtottak.

Ahhoz, hogy polgárőr egyesületként tudjunk működni tagfelvételi kérelemmel fordultunk a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez és az Országos Polgárőr Szövetséghez. A felvételünket követően polgárőr alapismereti oktatáson fogunk részt vennie, az elsajátított ismeretekről vizsgán fogunk számit adni. A sikeres alapismereti vizsga után, megigényeljük a polgárőr és ifjú polgárőr igazolványokat. Miután átadásra kerültek a polgárőr és ifjú polgárőr igazolványok utána végezhető polgárőr tevékenység, járőrözés. Azon három fő tagtársunk, akiknek már van igazolványuk, mivel más polgárőr egyesületekben is tagok, ők a KEMPÖSZ, OPSZ tagságunkat igazoló „Tanúsítvány” kézhezvételétől már szolgálatot láthatnak el. A kettős tagságot az OPSZ alapszabálya megengedi.

 A Polgárőr Törvény szerint a területileg illetékes megyei rendőr-főkapitánnyal együttműködési megállapodást kell kötni. Csak ennek a birtokában láthatunk el közös szolgálatot a rendőrséggel.

A településeken működő polgárőr egyesületek együttműködési megállapodást is kötnek a helyi önkormányzatokkal, mi is megtettük az erre vonatkozó kezdeményezésünket. A jövőben szeretnénk az Almásfüzitői Hírekben is rendszeresen cikkeket, felhívásokat megjelentetni, folyamatosan ráirányítani a figyelmet a biztonságunk fontosságára.

Az egyesületünkről bővebb információk találhatóak honlapunkon: https://almasfuzitoipolgarorseg.eoldal.hu

Elsősorban Almásfüzitőről, de a környező településekről is várjuk mindazok jelentkezését, akiknek fontos családjuk, lakótársaik, embertársaik biztonsága! Jelentkezés itt! https://almasfuzitoipolgarorseg.eoldal.hu/cikkek/tagfelvetel

Köszönöm a figyelmet!

Sass László FFPE Elnök

Cím: 2931 Almásfüzitő, Rákóczi u. 7. fsz. 1.

E-mail: sass1laszlo@t-online.hu és polgarorsegaf@gmail.com

Web: https://almasfuzitoipolgarorseg.eoldal.hu

Mobil: +36 20 428 2457