Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ifjú polgárőr

ifj.jpg

Kedves almásfüzitői fiatalok! 

A hatályban lévő, a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló törvény alapján lehetőség nyílt arra, hogy a 14. életévüket betöltött fiatalok csatlakozzanak a Polgárőrség kötelékéhez.

Kik lehetnek ifjú polgárőrök? – A polgárőr törvény kimondja, hogy csak is a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet valaki ifjú polgárőr. Alapfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie és természetesen büntetlen előéletű kell, hogy legyen.

Az ifjú polgárőr közreműködik a polgárőr feladatkörét érintően az állampolgárok tájékoztatásában, a polgárőr tevékenységgel kapcsolatos jegyzőkönyvek és más iratok előkészítésében, a katasztrófákra való felkészülésben, a katasztrófák elleni védekezésben és helyreállításban, valamint a polgári védelmi szervezetek tevékenységében, dolog ideiglenes elvétele esetén az elvett dolog őrzésében és szállításában. A baleset-megelőzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenység támogatásában, a lakosság és az önkormányzatok közötti kapcsolat erősítésében, az otthonában élő fogyatékos személy védelmében, a polgárok és javaik védelmében, az állami és önkormányzati vagyon megóvásában, a polgárőr egyesület feladataival összefüggő oktatási, kulturális, ismeretterjesztő tevékenységben.

Azoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek - tehát 2012 szeptemberében vagy később kezdték el a középiskolát -, ötven óra közösségi munkát kell végezniük. Ez az érettségi-bizonyítvány kiadásának feltétele. Éppen ezért meg fogunk állapodni több középiskolával, így lehetőséget teremtve arra, hogy az almásfüzitői gyerekek a Polgárőrség szervezésében igazoltan letölthessék ezt az 50 óra közösségi munkát.

Csatlakozási szándékod az alábbi elérhetőségek egyikén jelezd: 
Telefon: +36 20 4282457 
E-mail: polgarorsegaf@gmail.com
Várunk a csapatunkba! 
Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesölet

Ifjú polgárőr szeretnél lenni? Töltsd ki az űrlapot!

Név
Lakcím
E-mail
Telefonszám
Polgárőr / ifjú polgárőr szeretnék lenni
Életkorod 14-18
19-30
31-40
41-50
51-60
60 felett
Üzenet